Wąż DRINKPRESS WB/L 10

Wąż tłoczny odpowiedni do przesyłu wszystkich artykułów spożywczych zawierających tłuszcze i oleje zwierzęce lub roślinne.



   Opis

Wąż odpowiedni do przesyłu wszystkich artykułów spożywczych zawierających tłuszcze i oleje zwierzęce lub roślinne, a także napojów takich jak mleko, woda mineralna, soki owocowe, wino i napoje alkoholowe
o stężeniu do 28%. Nadaje się również do mycia i dezynfekcji za pomocą ciepłej wody i detergentów w zakładach przetwórstwa żywności, takich jak mleczarnie i ubojnie.
 


   Specyfikacja techniczna

Konstrukcja węża:
Warstwa wew.:biała, gładka, nietoksyczna, bezwonna guma NBR / CR / IR.
Wzmocnienie: kord syntetyczny.
Warstwa zew.:niebieska, gładka guma NBR/PVC, odporna na ścieranie, warunki atmosferyczne oraz działanie olejów, smarów.


Normy i wytyczne:
EN ISO 1307 - Węże z gumy i tworzyw sztucznych.
Klasa A/B/C/D zgodnie z D.M. 26.04.1993 - Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością - Parlament Europejski i Rada UE

Tolerancja EN ISO 1307:
Średnica wew.:10 - 20 mm ±0,80 mm, 25 mm ±1,20 mm
Długość: ±1%

Temperatura pracy:
-200C do +950C

Czyszczenie - wąż może być myty i sterylizowany przy pomocy detergentów lub pary wodnej maksymalnie w temperaturze 120 °C przez krótki czas. Zalecenia - po każdym użyciu wąż należy oczyścić i pozostawić pusty