Wąż GAMBRINUS BLUE 10

Wielofunkcyjny wąż tłoczny znajdujący szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym.



   Opis

Wąż odpowiedni do cieczy spożywczych, przede wszystkim napojów takich jak mleko. Może być wykorzystywany do przesyłu tłuszczów i olejów zwierzęcych. Idealny dla przemysłu spożywczego, gdyż jest nietoksyczny, bardzo gładki, odporny na ścieranie dzięki czemu nie zachodzi obawa zanieczyszczania żywności i napojów.



   Specyfikacja techniczna

Konstrukcja węża:
Warstwa wew.: biała, gładka, nietoksyczna, bezwonna guma NBR, odpowiednia do kontaktu z żywnością
Wzmocnienie:kord syntetyczny
Warstwa zew.:niebieska, gładka guma NBR, odporna na ścieranie i warunki atmosferyczne

Normy i wytyczne:
EC 1935/2004 - Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością - Parlament Europejski i Rada UE
BfR Klasa 2 - Zdrowotna ocena tw. sztucz. i innych wysokich polimerów - Niemiecki Feder. Instytut Oceny Ryzyka FDA- Materiały i substancje dopuszczone do kontaktu z żywnością - Amerykańska Agencja Żywności I Leków

Temperatura pracy:
-40 C do +80 C (sterylizacja do +130 C przez maks. 30 min.)

Tolerancja:
Średnica wew.:19 - 38 mm ±0,79 mm, 40 - 102 mm ±1,59 mm
Średnica zew.:29 - 125 mm ±1,59 mm
Długość: ±1%